De cara als comicis electorals que venen.

dilluns, 2 de juny de 2008

Excursió final de catequesis a la comarca dels Ports

Com cada any el darrer cap de setmana de maig, enguany el dissabte 31 i diumenge 1 de juny, les parròquies de la comarca dels Ports han organitzat l'excursió de final de catequesis.Enguany han anat des del Forcall a la Tolella, per la Menadella, passant entre els masos de Vinyals i de Cabra on vam espantar les pobres ovelles que no estan acostumades a veure de cop 100 persones caminant a prop.

Com podeu veure no ens falta de res la intendència es excel·lent, d'això ja se'n ocupa Susanna.
Mai no ens perdem doncs per a Eduard Els Ports son sa casa; però a més a més s'ho prepara fent l'excursió uns dies abans.


El temps sempre ens ha respectat, aquesta vegada tot i amenaçar pluja la providència ha volgut que els xàfecs passessin pel costat.
Al poble vàrem tenir una recepció com s'ho mereixia tal gran esdeveniment. Un bon grup de catòlics peregrinant per les nostres estimades comarques essent signe d'unitat en la fe i de la convivència amb els germans. Doncs per tal esdeveniment la "dança" no podia faltar. I, al saló de festes ens la van ballar.
I, a la nit, després de un bon sopar amb el que ens van reanimar on no va faltar una sopeta calenta i unes llonganisses a la brasa que estaven millor que bones. Com deia després de sopar LA SANTANTONÀ!!!, que sí que sí el 31 de maig la santantonà.

Si no us ho creieu aquí està la prova.

Per acabar el diumenge una gimcana per tot el poble on vam aprendre a fer espardenyes, vam conèixer els personatges de la santantonà, vam fer escuts de guerrers, vam aprendre algun pas de la dança, vam fer un circuit d'habilitats i per acabar un recorregut pel mini golf. En mig d'aquest esforç vam recuperar forces amb uns entrepans de pa i pernil de la terra que ens va donar forces per acabar.
I, com no pot ser d'una altra manera els catòlics acaben les nostres festes amb allò que tenim millor, l'eucaristia; el sagrament un ens unim a Déu i als germans i ens anima per estimar-nos més cada dia. A la missa els pares ens van acompanyar.


I al final com acabar millor la festa que en un àpat tots junts. Sé de dos que no es van quedar, que a Barcelona costa una mica d'arribar però al cor vam portar els amics que als Ports vam deixar.
Gràcies a tots els que vau fer possible dos dies tan bonics.
Josep Maria i Dolors.

Revivint el primer Aplec dels Ports, l'any 1978 a la Tolella