De cara als comicis electorals que venen.

dijous, 6 de novembre del 2008

Un pantà !!!

¿Algú sabia que als anys seixanta, des de no-se-a-ón, s’estava pensant en la possibilitat de fer una pantà a la vall de Sant Onofre?
No sé on haurien ficat la paret ni fins a quina cota haurien volgut arribar. El que sí sé és que, a partir de la segona meitat dels anys setanta, hauria estat permanentment buit…

Referències bibliogràfiques, aconseguides gràcies a les boníssimes pistes que mos ha deixat Tantost (moltes gràcies), ambdues disponibles per a consulta i prèstec a la Biblioteca de la Universitat Complutense de Madrid (si algú coneix algú a Madrid...):

• Informe acerca de las condiciones geológicas de la cerrada y vaso del Pantano de San Onofre, en el Río Cantavieja: Término de Todolella(castellón)
Autor Clemente Sáenz García, Pablo Sahún Molina, España Servicio Geológico de Obras Públicas
Publicado por s.n., 1961
24 páginas

• Informe acerca del estudio mediante sondeos del Embalse de San Onofre en el Río Cantavieja en el término de Todolella (provincia de Castellón)
Autor Alfonso Serret Medina, España Servicio Geológico de Obras Públicas
Publicado por s.n., 1965

3 comentaris:

Josepm ha dit...

Josep Lluís, no funcionen els enllaços.
Pel que preguntes sobre si teniem coneiximent d'aquest projecte jo de petit n'havia sentit parlar. Sembla que la pressa s'havia de situar entre Pedrafita i l'Hostalet, mon pare diu que encara deuen haver senyals de quan van fer l'estudi.
Josep Maria

manuel ha dit...

efectivamente se efectuaron estudios para construir una presa, la compuerta de la cual se hubiese situado a la altura del mas del Curro, (donde está la balsa de riego de las huertas) no se pudo llevar a cabo debido a que por las rocas de los margenes se filtraba el agua.

Ñoc ha dit...

hi ha gent que recorde haver vist uns pilons de ciment al toll del Fonoll. El millor sense dubte, va ser la piscina que van començar a fer al toll del Terré en la época de l'alcalde Pep. La primera riada s'ho va emportar tot i eixe toll va desaparéixer per sempre.

Revivint el primer Aplec dels Ports, l'any 1978 a la Tolella