De cara als comicis electorals que venen.

dilluns, 31 d’agost de 2009

Homenatge

Algunes cosetes molt bones s’havien fet, però ja fa anys i, vist des d’avui, escasses. Durant dècades hem desaprofitat bona part de les possibilitats que hem tingut a un pam davant dels nostres nassos. Un parell de veïns, que van triar ser-ho, hagueren pogut -si els haguerem acompanyat- obrir les portes del poble i atreure al poble gent i activitats amb altres tipus d’encant. El nom del poble haguere pogut ressonar, potser tímidament però amb eficàcia, en ambients més proclius a l’art i l’encant intel·lectual que els nostres i això, no ho dubteu, haguere generat aportacions positives a la realitat del poble.


És molt tard, però mai és massa tard. No només pel que s’hagi (o es podria haver) beneficiat el poble, sinó perquè van triar ser els nostres veïns i ho segueixen sent. El poble hauria d’homenatjar Miravet i Pellinski durant les festes de l’any que ve. Ben segur que la seva naturalesa discreta agrairà que, per modesta que sigui, els fem alguna petita mostra de reconeixement.


I, si cal una excusa, crec recordar que a l’any 2010 celebraran tots dos el seu 80è aniversari.


Sóc Josep Maria i com tinc accés d'administrado a aquest bloc em permeto afegir una entrevista que he trobat a D. Ricado Miravet que pot presentar el seu perfil, he triat dos paràgrafs que poden retratar una mica l'actualitat:

--Vivimos momentos difíciles. Aquí en España me llama la atención el poco interés político de la gente, incluso creo que hay miedo cuando se habla de política, y se ha desprestigiado a la clase política. Pero es que hay políticos que están dando una mala imagen. Hay demasiada agitación y resulta absurda tanta confrontación.

Y luego hay contradicciones, la derecha tan católica, sin embargo, no practica el cristianismo, que para mí es la gran filosofía de la izquierda democrática, los mensajes de Jesucristo, y la primera gran revolución en la historia de la humanidad. Pero a lo largo de la historia hemos visto, por otra parte, como cualquier avance o revolución acaban deteniéndose, como volviéndose en contra.

(Ho he fet per no obrir un altre post i que aquest estigui uns quans dies a la capçalera del bloc)

1 comentari:

roger carbó ha dit...

Crec que hauríeu de posar als enllaços la web comarquesnord.cat, una web nova de notícies sobre la comarca i les comarques voltants.

Revivint el primer Aplec dels Ports, l'any 1978 a la Tolella