De cara als comicis electorals que venen.

dimarts, 5 de gener de 2010

Desamortització o prepotència?

Els que vau estar l'estiu passat pel poble vau poder comprovar que l'ajuntament havia enderrocat la sacristia dels fadrins. Sembla que per recuperar la imatge original de l'absis, per l'exterior. Si ho voleu veure podeu fer una passejada pel portalet.
Certament, per l'exterior s'ha recuperat la imatge però, per l'interior? No he fet la fotografia però els que heu vist la porta a l'interior de la capella dels xiquets teniu un exemple de con NO es fan les coses.
També em venen al cap algunes preguntes. Per exemple: el bisbat de tortosa ha fet la cessió voluntària de la superfície que s'ha eliminat a l'església? l'ajuntament s'ha apropiat d'aquesta superfície? el bisbat posarà un interdicte per recuperar la propietat?
Si algú té la resposta estaria bé que ens ilustrés.

Seguim amb més desamortizacions:

No sé d'on bé que l'ajuntament clavi el nas a la casa abadia però en la meva opinió i sent justos el mínim que se li podia deixar per la casa del capellà és una planta. Com tots sabem aquest edifici ha estat molts anys al servei dels joves del nostre poble sense cap contraprestació, els bens de l'Església estan al servei de les persones.
Fa més de trenta anys en aquesta casa es van fer uns cursos de la PPO (si no recordo malament el nom) on s'ensenyava a una bona colla de persones l'ofic de paleta, a molts els va suposar tenir un ofici per començar a treballar. Això va servir per adecentar la planta baixa i dedicar-la a TELE-CLUB.
Va acollir el primer espai d'us públic on veure la tele, els més grans toros, els més joves futbol, els més petits la programció infantil del moment, la primera cadena en blanc i negre.
Quan no havia cap altre lloc per muntar un guateque ho feiem a teleclup. L'orquestra de la festa major s'organitzava en aquest petit espai.
Allà vam començar a aprendre a ballar la dança un gup de joves del poble, tot i que jo mateix no vaig aprendre a fer-ho prou bé per fer-ho en públic.
Si ara és posible pensar en celebrar "25 anys en dansa" com diu Vicent Sorribes al Butlletí Informatiu Municipal de Todolella potser és per que un altre grup de joves a l'any 1978 van dedicar algunes nits a aprendre a la casa abadia.
Quantes coses ha donat la Casa Abadia al poble i ara tisorada i només un petit raconet per al capellà que no arriba ni a un terç de la superfície edificada. Com a catòlic batejat a la Parròquia de Sant Bertomeu Apòstol em dol aquesta desconsideració de l'Ajuntament vers la Parròquia.
Va sent hora que deslliguem el poder civil de l'Església doncs sembla que el poder civil, al nostre poble l'Ajuntament pensa que pot posar la mà en els bens que són de l'Església.

Continuarà...
Josep Maria Guardiola

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bargain hunting :-
http://www.youtube.com/watch?v=kHs16dFx4ss

Anònim ha dit...

[url=Travel ]Star[/url]

[url=http://www.nurseryvalue.com/pushchairs/petite-star-zia-dogtooth-inc-footmuff--matching-change-bag.aspx]Petite Star Zia[/url] [url=http://www.nurseryvalue.com/travel-systems/petite-star-aruba-travel-system-inc-car-seat.aspx]Travel System[/url] [url=http://www.nurseryvalue.com/high-chairs/petite-star-animal-friends-travel-highchair.aspx]High Chair[/url] [url=http://www.nurseryvalue.com/pushchairs/petite-star-5-standen-buggy---black.aspx]Pushchair[/url] [url=http://www.nurseryvalue.com/nursery/petite-star-3-in-1-car-walker-red.aspx]Baby Walker[/url]


http://www.destructoid.com/silent-hill-shattered-memories-video-review-is-late-157708.phtml

Anònim ha dit...

My old one is no good any more, has anyone owned one of these:

http://petitestarzia.iblog.my/

Revivint el primer Aplec dels Ports, l'any 1978 a la Tolella